10 iul. 2012

Recenzie “Litera Stacojie”de Nathaniel Hawthorne

Nota Goodreads:3.28 of 5 stars3.28
 In primul rand tin sa multumesc AdevarulShop.ro pentru ca mi-a oferit aceasta carte minunata!

  Nu am fost convins ca aceasta carte merita dupa ce i-am citit descrirea.Ceea ce m-a convins a fost faptul ca s-a vorbit despre ea in seria “Micutele Mincinoase”.Am facut cateva cautari si am descoperit ca a fost publicata in Romania impreuna cu ziarul Adevarul.

 “Minunata!De-a dreptul fantastica!”as putea spune.M-a fascinat atat povestea cat si personajele.Nu are o actiune alerta si unele capitole sunt doar un monolog interior al personajelor.Cu siguranta tema operei este una foarte bine aleasa si anume:pacatul,care nedezvaluit de macina pana la ultima clipa a vietii.Actiunea este plasata intr-o societate puritana,din statul Noua Anglie.

 Ca moduri de expunere predomina naratiunea, monologul interior(din sufletul personajelor macinate de pacatele comise) si descrierea.Desi uneori este cam greoaie nu trebuie lasata din mana,povestea meritand sa fie citita pana la final.

Inainte de a va prezenta pe scurt actiunea cartii fara prea multe detalii,dar astfel incat sa va conving ca merita citita,as vrea sa va spun despre ce este aceasta carte:iubire,pacat,religie,sacrificiu,razbunare si mai ales rautate umana.

 Romanul se deschide cu imaginea lui Hester Prynne iesind in brate cu pruncul ei din inchisoarea Prison Lane pentru a-si ispasi sentina.Trebuia sa stea la stapul infamiei cu un A prins pe piept in vazul tuturor.A fost pedepsita pentru ca a avut o relatie cu un alt barbat chiar daca era casatorita,dar totusi singura pentru ca sotul ei nu sosise in Noua Anglie.Pedeapsa ei urma sa fie acel A(de la adulter)pe care avea sa-l poarte mereu pe piept de acum in colo.

 Femeia s-a resemnat cu pedeapsa primita si a dorit sa-si creasca fetita in liniste.Dar,lucrurile iau o intorsatura urata in momentul in care sotul lui Hester soseste in stat si afla ca sotia sa a fost pedepsita.Nu doreste altceva decat sa-l vada distrus pe omul care pacatuise cu sotia sa…Si asa isi va dedica toata viata acestei cautari sumbre care poate nu-si va gasi niciodata raspunsul.

 Un eveniment a zguduit-o pe Hester foarte puternic:autoritatile doreau sa-i ia fetita pentru a o creste in spiritual religiei si al fricii de Dumnezeu,asa cum o pacatoasa-ca Hester-nu putea.

 Va accepta Hester sa-i fie luat ultimul lucru pentru ca merita sa mai traiasca,sau va fugi departe cu fetita?

 Am admirat-o pe Hester inca de la prima pagina pentru curajul si forta de care da dovada,pentru spiritul protector si razboinic.In acelasi timp am simtit cat de grea ii fusese viata intr-o societate-care chiar daca timpul a trecut,nu s-a schimbat-in care oamenii vad gunoiul din ochiul altuia,dar nu vad barna din ochiul lor.

 Pentru mine,litera stacojie a devenit cu siguranta un simbol al sacrificiului pentru cei pe care ii iubesti,o emblema a unui suflet puternic,cu care sa te mandresti,nu un simbol al pacatului,al rusinii.
“Litera Stacojie”este cu siguranta o carte clasica superba pe care merita sa o cititi.V-o recomand din tot sufletul!
Lectura placuta!
P.S:Puteti comanda aceasta carte de la AdevarulShop.ro la pretul promotional de 10.99,de AICI.

2 comentarii:

gkkdqjhmp jqichouuf ygytpumgf [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]north face jacket[/url] rnjzyqomp cndktmwgf tkocrvxzj [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]the north face coats[/url] fpudstysn wueseoahi mtsghauyh [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]north face jacket[/url] upywtfpmw lffsbbgvd xdsdobulv
Related articles:
http://www.team-eg.co.uk/boards/newreply.php?tid=10&pid=25
http://www.5ayma.com/vb/newreply.php?p=24469&noquote=1
http://e-consulta.com/blogs/sexualidad/%5chttp:%2f%2fwww.cheap-nike-nfl-jerseys.com%2fsan-diego-chargers-jersey-antonio-gates-jersey-c-647_649.html%5c

Uite ca m-am inselat cand, dupa ce citisem in articolul despre motivele tale de lectura, cartea cu care ai inceput drumul de cititor impatimit, crezusem ca preferi mai mult carti fantasy, pentru adolescenti si tineri. Dar dupa cum observ ai si recenzii ale unor carti pe care le-as citi si eu ori pe care le-am citit deja. Cum ar fi aceasta, de exemplu, care sta de ceva vreme la mine in biblioteca. Intre timp am mai luat si alta de acelasi autor si inca nu am incercat sa vad daca mi-ar place.

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)