31 mar. 2012

Recenzie Daca as ramane de Gayle Forman

In primul rand tin sa multumesc foarte mult editurii Rao pentru toate cartile minunate pe care mi le ofera!

"N-ar fi trebuit sa-mi pese.N-ar fi trebuit sa-mi fac atatea probleme.Inteleg acum ca este usor sa mori.Sa traiesti este greu."

Mi-a placut surprinzator de mult aceasta carte.Nu m-am gandit ca o carte atat de mica(aprox. 220 pagini)reuseste sa ma tina atat de captivat.Dar a facut-o.Gayle Forman reuseste sa contureze foarte bine personajele,sa dea anumite lectii de viata,dar sa si puna atat de multa actiune,in atat de putine pagini.
Este impresionant la ce teme te face sa reflectezi aceasta carte:la viata,la moarte,la prietenie,la familie,dar mai ales la modul in care toata viata noastra se poate schimba intr-o singura secunda.Nu m-am gandit pana acum la cat de fragili suntem,desi uneori credem ca suntem invincibili.
Mia este un personaj complex,de care ajungi sa te indragostesti pe loc.Te pune si pe tine in situatia de a decide intre viata si moarte,bineinteles cu argumente din amintirile ei si din modul in care ii vorbesc alte personaje desi,acestia nu stiu ca ea este constienta.Sincer sa va spun,nici eu nu as fi stiu ce sa aleg,dar ma bucur ca desi cartea este foarte trista,iti transmite un sentiment de fericire si recunostinta pentru lucrurile pe care le ai si nu le pretuiesti pentru ca ai impresia ca ti se cuvin,desi nu e asa.
Accentul cade in aceasta carte nu pe actiune ci pe sentimente,lucru greu de facut si foarte putin intalnit in zilele noastre.
Subiectul pe care il abordeaza autoarea nu este unul foarte comun(in ciuda unor filme)si atunci reuseste sa fie foarte originala,sa dea povestii un aer de nou.
Cand am inceput sa o citesc chiar nu stiam ca se va mai publica un volum doi("Where she went"),dar sunt extrem de fericit ca voi putea sa vad o continuare a povestii pentru ca finalul da mult de gandit.


Mia este o violoncenista foarte talentata care urmeaza sa studieze artele la Julliard.Are o familie iubitoare,cu ambii parinti pasionati de muzica,un frate foarte simpatic si un iubit extraordinar de atragator.Ce i-ar mai putea lipsi?Nimic.Asta pana intr-o zi de iarna,cand nu merge la scoala din cazua zapezii de cinci centimetrii,cand in drumul spre bunicii ei,are loc un accident de masina,iar in una dintre masini este familia Miei.
Curand ea se va trezi intr-o situatie foarte ciudata asemanatoare cu cea ce-i spunea bunica ei despre ingeri:"Ei sunt printre noi,dar suntem prea orbi pentru a-i putea vedea".Asa ca Mia hoinareste pe holurile spitalului,nevazuta de nimeni in cautarea de a afla ce s-a intamplat de fapt cu familia ei.
Va asista la toate marturisirile si persoanele cele mai apropiate din viata ei si va trebuie sa decida daca doreste sa se intoarca sau vrea sa plece.Asa ca incepe sa se gandeasca cum ar fi viata ei daca ar pleca,sau daca ar ramane?

Sper ca v-a placut recenzia acestei carti si ca v-am facut curiosi in legatura cu ea.Cartea merita toti banutii.
O puteti comanda de:
AICI(Editura Rao)
AICI(Libraria Online Libris)
AICI(Libraria Online Elefant)

1 comentarii:

qqzevgvxp ftsrnghbo xuziyiqqu [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]north face jacekts[/url] bxrcaclko rozrgyhzl uwfutenqn [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]the north face coats[/url] nzrdyodlw kyyjntcrh rbpmcwcrr [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]cheap north face jackets[/url] lgtbpkpiw eovbqbgxm mayztoieq
Related articles:
http://sexkey.ru/posting.php?mode=reply&t=3726
http://www.alternative-interventions.com/posting.php?mode=reply&f=39&t=193456
http://wikinewforum.info/newreply.php?do=newreply&p=437266

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)